Hizb ut Tahrir Nederland

Op vrijdag 14 Ramadan 1443 corresponderende met 15 april 2022 heeft de Zionistische bezettingstaat in Palestina opnieuw de moslims tijdens het Fadjr-gebed aangevallen in de nobele moskee Al Aqsa. Het leger kwam zwaarbewapend binnenstormen en heeft de ongewapende moslims bestookt met rookbommen, flitsgranaten en de moslims ernstig mishandeld. Volgens verschillende media zouden er moslims zich hebben verschuild in de moskee die een ‘potentieel’ gevaar vormen voor de veiligheid en daarom was het leger erop uitgerukt om Al Aqsa moskee te bestormen.

Dit is niet het eerste incident sinds Ramadan is begonnen dat de Zionisten de moslims aanvielen. De afgelopen weken was het al onrustig doordat meerdere malen moslims lastiggevallen werden door het leger en de bezetters. Het is ieder jaar rond de periode van Ramadan dat de Zionistische bezettingsstaat haar best doet om grof geweld te gebruiken tegen de moslims.

Dit incident staat dus niet op zichzelf maar is onderdeel van een structurele onderdrukking van de Moslims in Al Aqsa en feitelijk in alle Palestijnse gebieden. Dag na dag zien de Moslims met argusogen aan hoe hun land wordt afgenomen, desnoods met geweld. De Moslims worden abrupt uit hun huizen gejaagd zodat de Zionistische bezettingsstaat het grondgebied uiteindelijk totaal zal overnemen.

De aanvallen op Al Aqsa moskee gaat de gehele Oemma aan omdat dit niet slechts een nationale kwestie is of een intern conflict. Allah ﷻ heeft gezegd over Al Aqsa in soera Al Israa:

سُبۡحَٰنَ ٱلَّذِيٓ أَسۡرَىٰ بِعَبۡدِهِۦ لَيۡلٗا مِّنَ ٱلۡمَسۡجِدِ ٱلۡحَرَامِ إِلَى ٱلۡمَسۡجِدِ ٱلۡأَقۡصَا ٱلَّذِي بَٰرَكۡنَا حَوۡلَهُۥ لِنُرِيَهُۥ مِنۡ ءَايَٰتِنَآۚ إِنَّهُۥ هُوَ ٱلسَّمِيعُ ٱلۡبَصِيرُ ١

“Verheerlijkt is Hij Die ’s nachts Zijn dienaar (Mohammed) van de Al-Masjid al-Haram (de Gewijde Moskee te Mekka) naar de Verste Moskee (Masdjid Al Aqsa) heeft gebracht, waarvan Wij de omgeving gezegend hebben opdat Wij hem Onze Tekenen kunnen laten zien. Waarlijk, Hij is de Alhorende, de Alziende.”

Het is dus een plicht op de moslims om uit te spreken tegen deze onderdrukking en zich te verenigen onder een politieke entiteit die hun Islamitische symbolen kan beschermen. De Profeet ﷺ heeft gezegd in een authentieke ahadith: “De imam (Khaliefa) is een schild waarachter jullie bescherming zoeken.”

Alleen de terugkeer van de rechtgeleide Khilafah-staat volgens de Profetische methode kan de onderdrukking van de Moslims in Palestina stoppen en een vreedzame samenleving creëren die stabiliteit biedt aan de Moslims en de niet-moslims. De Moslimwereld dient zich te haasten om dit nobele doel te realiseren in de Moslimlanden opdat de belangen van de Moslims wederom behartigd zullen worden en de bescherming in de handen van de Moslims is.

Mediabureau Hizb ut Tahrir Nederland

Deel op social media

De officiële meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiële woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiële websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiëren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | België