Hizb ut Tahrir Nederland

Op 2 augustus 2022 publiceerde het NRC Handelsblad een artikel waarin werd onthuld dat Nederlandse banken bankrekeningen van Islamitische organisaties maandenlang onterecht blokkeerden. Ook werden bankrekeningen van individuele klanten met een islamitische naam geblokkeerd zonder enige aankondiging.

Nu blijkt dat het beleid van de Nederlandse banken onderdeel was van de zogeheten financiële terrorismebestrijding. Banken gebruiken allerlei algoritmes om zogenaamde ‘potentiële terroristen’ op te sporen die verdachte transacties overmaken. Rekeningen werden echter vrijwel altijd geselecteerd op basis van het feit dat er geld overgemaakt werd naar Islamitische organisaties waar niet eens een beschuldiging of aanklacht tegen loopt.

Volgens het NRC worden de banken onder druk gezet door de Nederlandse overheid om deze zogeheten financiële terrorismebestrijding op te voeren. Het gevolg is dat moskeeën in Nederland, vrijwillige organisaties en andere instanties op willekeurige basis het doelwit zijn geworden en hierdoor geen toegang meer hebben tot financiële middelen. Verschillende gedupeerde organisaties beschrijven hoe de banken maandenlang geen reden hebben opgegeven tot de blokkade van de rekeningen totdat zij een brief ontvingen met het bericht dat deze organisaties verdacht zijn bevonden van het financieren van terrorisme. Bovendien moet de gedupeerde allerlei onzinnige en gedetailleerde vragen beantwoorden over transacties, zelfs al waren dat transacties van maar liefst 2,50 euro. Daarbij schamen de overheid en de banken zich niet om in dit proces allerlei vernederende vragen te stellen en de moslim is geforceerd mee te werken want anders krijgt hij geen toegang tot zijn bankrekening.

Het opsporen van financiële transacties onder het mom van financiële terrorisme is in feite een klopjacht op de moslimgemeenschap en haar instanties. De overheid weet dondersgoed dat er miljarden transacties per jaar worden uitgevoerd en het is praktisch onmogelijk voor de overheid noch de banken om een onderscheid te maken welke van die transacties bedoeld zijn voor de door hen bestempelde terroristische organisaties. Met andere woorden, ondanks dat de overheid weet dat een financiële terrorist niet op te sporen is, legt de overheid toch druk uit op de banken om hun klantenbestand te doorzoeken naar klanten met een islamitische achternaam of een transactie naar islamitische organisaties.

Tot zover heeft het Kapitalistisch systeem zijn ware aard weer onthuld. De zogenaamde vrijheden van persoon en bezit zijn slechts lege slogans waarmee het algemene publiek wordt gepaaid. Bankrekeningen van moslims worden preventief geblokkeerd, zonder enig bewijs en zonder enige concrete aanklacht die aangevochten kan worden in een rechtszaak. In feite worden de moslims nu ook op financieel vlak opgejaagd indien zij zakaat, sadaqa, fidya of kaffara overmaken aan een instantie die de overheid en de bank niet zint.

Het is enkel in de Khilafah staat dat iedere inwoner zijn recht krijgt op bescherming van onderdrukking. Het persoonlijk bezit van de inwoners is geen middel om een politieke ideologische strijd te voeren tegen de eigen inwoners van de staat. In de Khilafah staat is het principe onschuldig totdat het tegendeel bewezen is, te allen tijde van kracht. In de seculiere staat is de inwoner bij voorbaat verdachte totdat zijn onschuld is bewezen. Dit is niets anders dan onderdrukking en misbruik van macht.

Mediabureau Hizb ut Tahrir Nederland

Deel op social media

De officiële meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiële woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiële websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiëren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | België